• Kalastus

  Kuumussa on virkistyskalastuslampi Ruunalampi. Lampi on paikallisesti suosittu, lohi-istutuksin hoidettu vapakalastusvesi. Lähellä sijaitsevat koskikalastuspaikat Kivijoki ja Kuumunjoki. Itärajan Malahvianvaaralta löytyy lisää koskikalastuspaikkoja.

 • Metsästys

  Mahdollisuus metsästää pienriistaa. Valtionmaat sijaisevat aivan mökkien läheisyydessä. Voit ostaa vieraslupia paikallisen metsästysseuran maille.

 • Luonnon rauha

  Rentoudu luonnossa ja heitä huolesi pois

 • luonnonyrtit

  Kerää puhtaan luonnon keskeltä hoitavia, syötäviä luonnonyrttejä.

 • hiihdä ja lumikenkäile lumisessa metsässä

  Hiihtele ja lumikenkäile erämaisessa hiljaisuudessa.

 • suppilovahveroita

  Kerää metsänantimia, maukkaita sieniä.

 • korpilakat

  Kerää marjat puhtaan luonnon keskeltä korpimetsästä.

 • lepäile riippumatossa

  Nauti luonnon rauhasta.

 • valokuvaile metsänelämää

  Korpimetsässä voi törmätä metsäpeuraan, karhuun, hirveen, lintuihin.

Ympäristön korpimetsät ja suot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden marjastukseen.
ja pienriistan metsästykseen. Valtionmaat sijaitsevat mökin läheisyydessä. Kuumun kylän virkistyskalastusalue sijaitsee 3,7 km päässä. Virkistyskalustusalueella Ruunalammilla on mahdollista kalastaa kirjolohia ja viettää laatuaikaa laavulla.

Luonnon kauniit Jumalissärkät ovat pienen ajomatkan päässä. Jumalissärkät ovat n. 15 km pitkät, jossa on mahtavat maisemat vaeltaa ja nauttia luonnon rauhasta.

Itärajan kesäretkeilyreitti on 160 kilometriä pitkä Kainuun itärajan tuntumassa kulkeva erämainen vaellusreitti. Reitin varrella on runsaasti nähtävää, mm. vienankarjalaiset kylät sekä Murhisalon ja Martinselkosen erämaiset alueet. Reitin varrelta voi havaita myös talvisodasta kertovia muistomerkkejä. Reitin päätepiste on Hossan retkeilyalue, jossa sijaitsevat esim. Värikallion kalliomaalaukset.

Lähiseudulta löytyy Partisaanien hyökkäysten kohteena olevia kyliä kuten Malahvianvaara. Raatteenportissa Raatteentiellä käytiin yksi Talvisodan ratkaisutaisteluista. Suomen ainoat vielä asuttuina säilyneet vienankarjalaiskylät Kuivajärvi ja Hietajärvi sijaitsevat aivan valtakunnan rajan tuntumassa ja kylien palvelupisteenä toimii Domnan Pirtti, joka on rakennettu vienalaisten runonlaulajien ja itkuvirrentaitajien muistopirtiksi.

Opastamme mielellämme vaellusreiteille.